Regio Makelaar Stadskanaal

Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Stille verkoop? Hoe? Wat? Waarom?

Stille verkoop? Hoe? Wat? Waarom?

Wat is “stille verkoop”? Waarom zou ik mijn huis in de stille verkoop zetten? Hoe werkt het?

Als je van plan bent om jouw huis te verkopen, maar je wilt niet dat er ruchtbaarheid aan wordt gegeven, dan kun je het in de “stille verkoop” zetten.

Waarom zou je jouw huis in de “stille verkoop” zetten? Daarvoor kunnen meerdere redenen zijn. Het kan uiteraard zijn dat je geen haast hebt. Misschien wil je simpelweg (nog) niet dat jouw huis op internet (Funda) komt te staan.

Een huis in de “stille verkoop” zetten werkt net als een normale verkoop. De woning wordt door ons geïnspecteerd en opgenomen. Wij bereiden het verkoopdossier alvast voor. Ook kunnen we alvast een mooie fotoreportage en plattegronden laten maken. Het huis wordt niet online gepresenteerd en er zal ook geen media-aandacht aan worden geschonken.

Als wij woningzoekers hebben waarvan de wensen grotendeels aansluiten bij jouw huis, dan gaan we in overleg. Indien mogelijk, gaan we een bezichtiging plannen. Zo proberen wij jouw huis op voorhand te verkopen.

Als de “stille verkoop” niet het gewenste resultaat heeft, of als er bijvoorbeeld meer haast is geboden, dan kunnen wij de “stille verkoop” eenvoudig en snel omzetten naar een actieve verkoop met online vermeldingen op o.a. Funda en Social media.

Niet alle makelaars (willen) werken met zogenaamde “stille verkoop”. Regelmatig kunnen wij zoekers matchen met woningen die binnenkort in de verkoop komen of die in de “stille verkoop” worden aangeboden. Heb je verkoopplannen en zou jij jouw huis in de “stille verkoop” willen zetten, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. We komen graag vrijblijvend langs om de mogelijkheden te bespreken.

Gerelateerde berichten

Mondelinge koopovereenkomst woning wel of niet bindend?

Het antwoord daarop ligt in de Wet Koop Onroerende Zaken. Sinds de invoering van deze wet in 2003...

Lees verder