Navigation

Bel ons! Direct contact: 0599 - 65 22 99 óf 050 - 364 28 39

Musselkanaal – Kerkstraat 9

€ 97.500,- k.k.

Kerkstraat 9

9581 TV Musselkanaal

VERKOCHT onder voorbehoud!

UNIEK object!! HISTORISCHE ZAALKERK gebouwd in een regionale variant van de Amsterdamse School-stijl! Zoekt u een originele, in het oog springende lokatie voor bijvoorbeeld uw Atelier of Werkplaats? Dat kan in deze in 1925 gebouwde Zaalkerk welke staat op een kavel van 568 m2 eigen grond. De mogelijkheid bestaat om deze kerk (d.m.v. aanbouw) te transformeren naar een WOON-WERK object.

Begane grond

Indeling Zaalkerk (monument): - Entree, Berging en traphal - Kerkzaal (ca. 6.30x9.80) - Portaal - Ruime Ontmoetingsruimte met Keukenblok (ca. 7.70x3.65) Indeling aanbouw (geen monument): (ca. 2.5x 2.5) - Berging - Toilet - Kast

Eerste verdieping

- Vide (ca. 2.85x5.25)

Details

Kerkzaal: In het interieur, dat vrij origineel is, bevinden zich een aantal bijzondere onderdelen zoals een driehoekige, houten preekstoel met lessenaar en 2 Kroonluchters, gedecoreerd met geometrische motieven. Tevens is de kleurstelling nog oorspronkelijk. (Meer info in onze uitgebreide digitale brochure.) In het INTERIEUR zijn ondermeer VAN BELANG: de kleurstelling (bordeauxrood, goud, wit), de houten paraboolvormige spantconstructie met beschoten kap, de houten vloer, de lambrizering van spaanplaat, de houten paneeldeuren met houten omlijsting in geometrische patronen, de portiek waarboven een houten galerij met geometrische decoraties, de interieuronderdelen als de driehoekige houten preekstoel met lezenaar en paraboolvormige houten achterwand, de houten psalmborden en de twee driehoekige houten kroonluchters, alle versierd met geometrische patronen. Deze Zaalkerk ombouwen tot Woon-Werk object? Gemeente Stadskanaal heeft aangegeven in principe akkoord te gaan met een bestemmingswijziging van Maatschappelijke doeleinden naar Wonen. Dit is te realiseren door de kerk d.m.v. een aanbouw te transformeren naar een WOON-WERK object. De Monumentencommissie en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed zullen ook akkoord moeten gaan met de bouwkundige aanpassingen en de herbestemming. Geïnteresseerden dienen een dergelijk traject zelf te volgen. - Het object behoeft op diverse plekken aanzienlijk onderhoud. Alles wat wel - niet mogelijk is is is afhankelijk van plannen koper. We verzoeken geinteresseerden zelf te onderzoeken of zijn/haar specifieke plannen goedkeuring zullen krijgen bij de Gemeente, Monumentencommissie en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.

Kenmerken

Koopprijs
€ 97.500,- k.k.

Status
Verkocht onder voorbehoud

Gebruiksoppervlakte woonfunctie
1 m2

Inhoud
550 m3

Aantal kamers
3

Delen

Brochure downloaden

Kaart