Navigation

Bel ons! Direct contact: 0599 - 65 22 99 óf 050 - 364 28 39

Mag je met meer partijen tegelijk onderhandelen? Vraag de makelaar!

Vraag het aan de Makelaar Gert de Roo Stadskanaal

Mag er met meerdere partijen gelijktijdig onderhandeld worden? Hoe zit dat eigenlijk? Door het aantrekken van de woningmarkt ontstaan er soms situaties dat er meerdere biedingen komen op één woning. Op zich leuk voor de verkoper! Maar mag er tegelijkertijd onderhandeld worden met meer gegadigden?

Van belang is natuurlijk wel om te weten of je in onderhandeling bent. Je bent pas in onderhandeling als er een tegenvoorstel wordt gedaan door de verkoper of als er nadrukkelijk gezegd wordt dat je in onderhandeling bent. Is dat zo? Dan mag er niet met andere partijen tegelijk onderhandeld worden.

MAAR!

  • Het is voor andere geïnteresseerden altijd toegestaan om een bod uit te brengen. Ook al is de verkoper in onderhandeling.
  • Zowel de bieder als de verkoper hebben altijd het recht een onderhandeling af te breken. (Zonder opgaaf van reden.) Vanaf dat moment kan er met een andere partij onderhandeld gaan worden.
  • Het is voor de verkoper tevens toegestaan om ieder moment het biedproces aan te passen. Bijvoorbeeld naar een inschrijving.

Overigens is de koop pas echt rond als er een, door beide partijen, ondertekende koopovereenkomst is! Een mondelinge overeenkomst is dus niet rechtsgeldig.

Tags: